Tortice od patlidžana

Tortice od patlidžana sa paradajzom i sirom ili italijanski "mini melanzane parmigiana", pravo lagano letnje jelo koje se brzo i jednostavno priprema. Što je najbolje, odlično je i kada se ohladi u...

Najnovije vesti

Špagete u crnom vinu

Kuvanje u vinu? Što da ne? Naravno, pod uslovom da volite vino. Dobro vino je uvek dobro, bilo ono za piće hladno ili kuvano sa začinima, ili kuvano sa hranom....

Pročitaj više

Lenja pita s višnjama

Recept za lenju pitu je jedan od najpoznatijih i najrasprostranjenijih recepata na našim prostorima. Zašto se pita zove lenja, ne znam. Bez obzira da li je lenja pita s jabukama, višnjama ili nekim...

Pročitaj više

10 letnjih jela za koja vam ne treba šporet

Letnje vreme, kome je do kuvanja i stajanja u vreloj kuhinji pored šporeta? Šta i kako kuvati i da li uopšte kuvati? Mojih deset predloga kako da u toplim danima provedete što manje vremena u kuhi...

Pročitaj više

Ćuretina na kineski način

Kad kažem ćuretina na kineski način znači da se meso i povrće prže na visokoj temperaturi kratko, uz dodatak istočnjačkih začina i obaveznog soja sosa. Ukratko, jelo koje se sprema na brzinu,...

Pročitaj više

Orada sa sosom od mirođije

Morska riba pečena na tiganju, u rerni ili još bolje na roštilju, uz miris i ukus sosa od mirođije je pravo letnje jelo koje se brzo priprema. Kada niste u mogućnosti da pripalite roštilj, rerna...

Pročitaj više

Junetina u vinu ili Boeuf Bourguignon

Junetina na burgundski način je tradicionalni francuski recept za dugokuvajuće meso u vinu. Odatle i naziv, od vina Burgundac i oblasti u Francuskoj u kojoj je nastalo jelo koje liči na naš domać...

Pročitaj više

Musaka od boranije

Musaka kao i svaka musaka, zapečeno povrće i mleveno meso, sve preliveno jajima i mlekom (ili jogurtom i kiselom pavlakom). Ovoga puta mleveno meso je između dva sloja kuvane boranije. Idealan rece...

Pročitaj više