Špecle sa sirom ili Käsespätzle

Nemački, švapski (shwabische) ili bavarski tradicionalni recept koji se mora obavezno probati ako putujete u Bavarsku Nemačku...

Najnovije vesti

Sarma od crvenog kupusa

Sarma od crvenog kupusa, skoro isto što i sarma od slatkog kupusa. Osnovna razlika je naravno u...

Pročitaj više

Živinski paprikaš od iznutrica i sitneži

Kada kažem živinski, pri tome mislim na kombinaciju iznutrica i sitneži različite živine: ćurke, patke, guske i...

Pročitaj više

Njoke u kremastom sosu od vrganja i suvog paradajza

Recept za njoke u sosu od vrganja je još jedna verzija recepta za jelo od krompirovog testa...

Pročitaj više

Humus sa ajvarom ili pečenom paprikom

Humus (hummus), odnosno mlevena leblebija, sa pečenom paprikom, ili još bolje sa ajvarom, kao vegetarijanski namaz, umak...

Pročitaj više

Pohovani patlidžan u rerni

Patlidžan je odlično povrće u svim kombinacijama, sa ili bez mesa - punjeni patlidžan, kuvan ili pržen...

Pročitaj više

Salata od zelenog paradajza i kukuruza

Zeleni paradajz je vrsta paradajza koji je zelene boje i kad je zreo, što znaci da ova...

Pročitaj više

Sos od pasulja, gljiva i paradajza

Pasulj i pardajz se slažu odlično, a pasulj i suve gljive se slažu još "odličnije". Sve zajedno...

Pročitaj više