Balkanska empanada od dimljene cepkane svinjetine

Neka jela prosto ne mogu da zamislim, a da nisu od svinjetine. Jednostavno …i nekako osećam da..nije...

Najnovije vesti

Tatarski biftek od konjskog ili junećeg mesa

Ovo je još jedan recept iz serije „već decenijama ga pravim, a nije na blogu“. I opet...

Pročitaj više

Pastirska pita sa pačetinom na francuski način

Pastirska pita je recept za koji znam da smo ga već milion puta napravili i jeli. Idealno...

Pročitaj više

Poširana piletina sa pirinčem i brokolijem na kineski način

Ideja mi je da vam pokažem kako na jednostavan i brz način poširam piletinu. Kada jednom probate...

Pročitaj više

Velouté ili krem čorba od kestena i pečuraka

Bogate kremaste čorbe napravljene od pavlake za kuvanje uz dodatak žumanceta se u kulinarstvu nazivaju „Velouté“ . Pa...

Pročitaj više

Krambl od badema sa dunjama i kozijim sirom

Ovo je najbolji krambl (crumble) koji sam ikada probala. Dunje još uvek mogu da se nadju, a...

Pročitaj više

Hrskava slanina iz rerne u slatko-kiselom sosu

Slanina iz rerne je recept koji sam planirala da pravim već godinama. Taj deo svinjetine mnogo vole...

Pročitaj više

Salama od čokolade, suvog i koštunjavog voća

Salama od čokolade je nešto što me jako podseća na moju baku. Ona već dugo nije sa...

Pročitaj više