I dalje sam Klasične palačinke tim.  Ali ovo su prve sa bananom da su mi razumno ukusne i uspešne bile.  Naravno da nam je Marija ovog vikenda pravila slične, pa sam odmah morala i ja.  Sastojci (za 7-8 komada) 50g speltinog brašna50g sitnih ovsenih pahuljicapola kašičice praška za pecivoprstohvat soli1 banana100ml mleka (sojino, bademovo ili bilo koje koje koristite)dve, tri kašike smrznutog crvenog voćaulje za prženje Postupak Suve sastojke izmešajte, dodajte izgnječenu bananu i mleko, pa na samom kraju i voće. U tiganj sipajte kašiku maslinovog ulja (ili neke druge masnoće). Zagrejte ulje lagano, pa kašikom zahvatajte i spuštajte smesu na tiganj.  Odjednom pržite po 3 do 4 komada na vrlo umerenoj temperaturi. Sa svake strane bar po minut, dva. Oprezno ih okrećite jer su sklone lepljenju, ali ako se strpljivo sačeka da s jedne stane budu lepo pečene, nema problema s okretanjem. Drvena špatula je najbolja za tu namenu. Pritom ne grebete tiganj. Kikiriki puter i još voća preko..
Pročitajte celu vest