Ароматична плетеница Састојци: Тесто: 300 g брашна 1 кашичица сувог квасца 1 кашичица шећера 1 кашичица соли 125 ml топлог млека 30 g путера 1 јаје Премаз: 50 g омекшалог путера 1 чен белог лука 5 гранчица першуна 1 јаје груба морска со (по жељи) Припрема: Помешајте брашно, квасац и шећер па додајте млако млеко, 30 г путера и јаје па умесите глатко тесто (можете користити и миксер са додацима за тесто). Умешено тесто покријте и оставите да нараста док се не удвостручи. У 50 г омекшалог путера изрендајте  (или исцедите пресом) чен белог лука и додајте сецкани першун. Све помешајте да добијете уједначену смесу. Тесто разваљајте у правоугаоник димензија приближно 40х25 цм. Тесто премажите припремљеним маслацем са першуном и белим луком па увијте у ролат. Ролат расеците по дужини остављајући 3-4 цм нерезано с једног краја. Пререзане крајеве ролне умотајте у плетеницу један око другог. Увијену плетеницу ставите у дугуљасти плех димензија 30х10 цм обложен папиром за печење. Покријте га и оставите да нараста 20-30 минута. Премажите умућеним јајетом и по жељи поспите крупном морском сољу. Тесто пеците у рерни загрејаној на 200 степени, 20-25 минута. Сећи охлађено. Ароматична плетеница Рецепт је испробан са блога Кухиња запослене жене под називом "Плетеница са першуном и белим луком".
Pročitajte celu vest