Ukusna i sočna pita sa tikvicama i sirom. Recept sa gotovim korama, u videu sa heljdinim ali više puta je pravim sa belim korama.  Sastojci i priprema: - 1 tikvica od oko 500 gr. - 250 gr. sira - 50 ml. vode - 100 ml. ulja - 2 jaja - 3 kašike brašna - kesica praška za pecivo - so - 500 gr. kora za pitu  - susam Izrendajte jednu srednju tikvicu, posolite i ocedite. Sok koji dobijete iskoristite za premaz. Tikvice izmešajte sa sirom. U sok od tikvice dodajte još malo vode (50 ml.) jaja, ulje, so i dobro promešajte. Potom umešajte brašno i prašak za pecivo. Tepsiju podmazite pa redjate kora, premaz, kora, premaz...izbrojte kore pa odredite koliko ide u prvi red. Na sredinu stavite fil od tikvica pa opet kora, premaz...isecite na kocke, odgore premažite i pospite susamom. Ostavite da stoji 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta. Ako se odlučite da u fil izrendate krompir pitu pecite malo duze, oko 40 minuta. Prijatno!
Pročitajte celu vest