Brza voćna torta za vrele letnje dane. U saradnji sa C Slatka tradicija. Sastojci za koru: 300 g mlevenog keksa 3 kašike C šećera u prahu 1 kesica C vanilin šećera 100 g istopljenog maslaca ili margarina 100-120 ml soka od pomorandže Sastojci za fil: 500 g crvenog voća (jagode, maline, višnje, borovnice...) 5 kašika šećera 1  kesica C pudinga sa ukusom maline 2 dl vode 100 g putera/margarina Dekoracija: 2 kesice C šlaga krema (150g) 3 dl hladnog mleka Brza voćna torta, priprema: Za koru sjedinite sve suve sastojke, pa dodajte otopljen puter i sok. Sok dodajte postepeno, možda vam neće biti potrebna navedena količina. Sjedinite sve sastojke. Koru oblikujte u modli prečnika cca 25 cm. Za fil sjedinite voće i šećer. Sipajte 1 dl vode. U ostatu vode razmutite puding. Kada voće provri, sipajte razmućeni puding i kuvajte dok se fil ne zgusne. U vruć fil stavite margarin/maslac i mešajte dok se ne otopi. Ohlađen fil sipajte preko kore i stavite u frižider. Beli šlag krem umutite po uputstvu sa pakovanja i premažite preko torte. Dekorišite je po želji. Pre služenja, tortu dobro ohladite u frižideru. Što se tiče voća, imate mogućnost izbora. Možete koristiti samo jednu vrstu ili kombinovati više vrsta. Isto se odnosi i na puding - možete koristiti puding sa nekim drugim ukusom ili gustin. Mleveni keks - onaj koji volite. Kada je u pitanju veličina torte na vama je da odlučite da li ćete napraviti nižu tortu većeg prečnika ili obrnuto. Ili možda dve manje tortice kao što sam ja napravila. Jedna je za degustaciju, druga za poklon.  Dekoracija nije obavezna. Možete je posuti npr. kokosom ili kakao prahom.
Pročitajte celu vest