Koliko brzo je dovoljno brzo da se spremi ručak? Kada si mama dvogodišnjaka, svaka pomoć je dobrodošla! Poslednje dve godine, omiljena “sprava” u kuhinji mi je ekspres lonac. Ne znam kako sam pre živela bez njega. Prosto ga obožavam, jer mi za 15-20 minuta omogući nešto za šta bi mi inače trebalo mnogo više vremena. Samim tim, više vremena za druženje sa klinjom. Kada ne koristim ekspres lonac, dobro dođu praškaste mešavine kao što je ova koju koristim za paprikaš. Sačinjena je odabranih vrsta povrća i začina i pokazala se kao super prečica za ukusno jelo. Ovaj paprikaš nastaje po principu šta imaš u frižideru, iskoristi. Kombinacija povrća je stvar ukusa, ja najčešće koristim šargarepu, tikvicu, spanać. Kad imam, ubacim papriku. Nekada, umesto spanaća, stavim brokoli. Orzo testenina je sasvršan u ovoj kombinaciji jer jelo postane divno kremasto od nje. Inače, ovo jelo što duže stoji, postaje lepše. Volim da ga spremim ujutru, do vremena ručka postane prava kremasta fantazija. Što se tiče mesa, birajte ona koja se brzo spremaju, piletina je dobar izbor. Možete koristiti file, ali lepše će biti sa batak-karabatak, kupite samo otkošteno i isecite na kockice. Post je urađen u saradnji sa C brendom. Brzi paprikaš […]
Pročitajte celu vest