Ovo nije klasičan tiramisu sa jajima, već naslov lepo kaže – brzinski, onaj do kog se dolazi prečicom… Meni je sasvim dobar, posebno kada imam nenajavljene goste. Ja volim ovakve brzinske, nepretenciozne dezerte. Kvalitetni sastojci su obavezni da bi ovaj jednostavni dezert sijao. Zato, ne štedite na njima i slobodno iskoristite voće u zavisnosti od sezone ili ukusa. Post je urađen u saradnji sa Blanco Srbija. Brzi tiramisu sa belom čokoladom i jagodama za 4 manje čaše sastojci 250 g maskarpone sira 250 ml slatke, mlečne pavlake, ohlađene 50 g bele čokolade šećer u prahu po potrebi piškote kafa (ja koristim espreso) jagode priprema Belu čokoladu otopite na pari i ostavite da se malo prohladi. Skuvajte kafu. Slatku pavlaku mutite mikserom dok ne počne da se zgušnjava, znači tek da počne da dobija volumen i tada dodajte maskarpone i umutite dok smesa ne postane kremasta. Nemojte previše da mutite kako ne biste dobili smesu kao umućeni puter. Dodajte otopljenu čokoladu i lagano umešajte u smesu. Probajte, pa ako je potrebno dodajte šećer u prahu, ja ne dodajem, dovoljna mi je slatkoća od same čokolade. Piškote izlomite na manje delove, umačite kratko u kafu pa poređajte u jednom sloju na dno […]
Pročitajte celu vest