Zašto da kupujete keksiće kada ih vrlo lako možete sami napraviti? Priprema je jednostavna, kao i sastojci, a kuća satima miriše predivno! Ove keksiće možete peći u rerni ili u aparatu za keksiće pa ćete dobiti zanimljive oblike. Recept je iz njihove knjižice recepata, a ja nastavljam sa isprobavanjem i ostalih primamljivih keksića. Poslužite ih za užinu uz mleko, obično ili čokoladno, a mislim da definitivno najbolje idu uz kafu. ČOKO KEKSIĆI Potrebno je:125 g putera1 šolja* šećera1 kesica vanil šećera2 jajeta3 šolje brašna1 kašičica sode bikarbone1/2 kašičice praška za pecivo1 kašičica soli50 g iseckane čokolade za kuvanje* mera je šolja od 2 dl Priprema:U dubljoj posudi pomešajte brašno, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Ostavite po strani. U drugoj posudi kremasto umutite puter, šećer i vanilin šećer. Dodajte jaja i penasto umutite. Sada promenite nastavke za mikser, stavite one za testo. Malo po malo dodajte brašno i mutite dok se ne ujednači masa, a onda dodajte i seckanu čokoladu. Promešajte da se čokolada rasporedi svuda po testu. Možete staviti gorku čokoladu ako tako volite. Pravite loptice od testa, blago ih pritisnite dlanom i ređajte na papirom obložen pleh. Pecite na 180 stepeni dok ne porumene odozgo.Napomena: Ukoliko kolačiće pečete u aparatu za kolačiće (klik ovde da vidite), koji vam svakako preporučujem jer dobijate interesantne kolačiće različitih oblika za vrlo kratko vreme, onda je potrebno da zagrejete aparat i stavite testo i pečete dok ne porumene. Preporučujem da testo rukama prethodno oblikujete približno kao što je oblik kolačića u aparatu pa tek onda stavite na pečenje. Imate testo za tri ture kolačića. Pečene keksiće ohladite i čuvajte ih u limenoj kutiji da bi vam ostali sveži i sutradan.Kako god ih budete pekli, skuvajte kafu i poslužite kolačiće pa uživajte!
Pročitajte celu vest