Čoko kesten dezert  Dezert u čaši - jednostavno za napraviti, uvek sjajnog ukusa i elegantne prezentacije. Uvek kremast, u kombinaciji sa voćem u letnjim mesecima, u zimskim obično kombinacija nekog pudinga i slatke pavlake, maskarponea ili već... Nisam nešto puno objavljivala ovakve recepte, ali evo, možda je sad trenutak. Zapravo imam samo jedan koji sam objavila i to Jagode sa kremom od kesten pirea, dosta sličan po sastavu, ali sa jagodama. Mada, ovaj je više čokoličastičan, a extra brzo se pravi, a ukus je savršen. Kako bi drugačije i mogla biti kombinacija čokolade i kestena. Sve što vam je potrebno je Dr.Oetker krem puding  koji se ne kuva, i koji se umuti sa mlekom mikserom, ali ja pošto postim, sam koristila pirinčano mleko, i odlično je ispalo. A u drugoj posudi se umuti slatka biljna pavlaka umeša otopljeni kesten pire i to je to, za recept, pogledajte ispod. Čoko kesten dezert  Pored ovog, možda će vam se dopasti sledeći recepti za slatke kremaste čarolije: Kapri torta koja se ne peče Krckavi veganski tiramisu Kupina limun torta Mini cheesecakes sa domaćim sirom Pita kocke sa jagodama Čoko kesten dezert  Sastojci (3 do 4 čaša u zavisnosti od veličine i ukusa): 1 Krem puding Dr.Oetker sa ukusom crne čokolade 300 ml pirinčanog mleka 250 ml Meggle biljne pavlake 250 gr kesten pirea smrznutog 1 supena kašika mlevene posne plazme za posipanje 1 pakovanje Dekor mix srca, Dr.Oetker Čoko kesten dezert  Priprema: Puding pripremiti prema uputstvu za upotrebu, ali umesto mleka sipajte pirinčano ili neko drugo biljno. Meni je pirinčano najbolje jer je nekako neutralnog ukusa. U drugoj posudi uputiti biljnu pavlaku i dodati izrendan i otopljen kesten pire i sve opet dobro izmiksati mikserom. Pripremiti čaše i u svaku smesu sipati u posebnu poslastičarsku kesu. Prvo čašu puniti sa kesten pire smesom a onda sa pudingom od čokolade. Posuti sa malo posnog mlevnog plazma keksa i dekor mix srcima ili sa čokoladnim mrvicama ili po želji. Služiti odmah ili može da se ostavi malo u frižider da se prohladi i konzumirati i uživati u velikim količinama. P.S. Tanjir za posluživanje je mojih ruku delo :) Ukoliko želite takav, slobodno mi se javite.  Napomena: Ukoliko ne postite ili ne koristite biljna mleka, upotrebite obično kravlje mleko, prema uputstvu. Čoko kesten dezert 
Pročitajte celu vest