Čorba od karfiola i brokolija je lagana i jednostavna za pripremu. Možete je napraviti i samo od karfiola ili samo od brokolija. Sve po želji i ukusu.  Čorba od karfiola i brokolija, sastojci: 300 g karfiola 300 g brokolija začini po ukusu: so, biber, peršunov list, beli luk... 40 g rendanog parmezana Čorba od karfiola i brokolija, priprema: Karfiol i brokoli operite, stavite u šerpu, prelijte vodom da ogrezne, sipajte začine po ukusu i kuvajte dok ne omekšaju. Ja sam za ovu čorbu karfiol izgnječila gnječilicom za krompir, a brokoli  sam iskidala na manje cvetiće. Po potrebi dodajte još vode u zavisnosti od željene gustine. Korigujte ukus dodavanjem još začina. Kada čorba provri, umešajte parmezan i dodajte svež peršunov list po želji. Napomene: Čorba od karfiola i brokolija se može obogatiti neutralom pavlakom, kiselom pavlakom ili nečim trećim po izboru. Može plavi sir, krem sir - sve što volite i imate. Količine povrća su okvirne, prilagodite ih potrebama. Još jedan zajednički obrok u kom smo pripremali jela po Sanjinim receptima. U pitanju je keto čorbica od brokolija, ali moja je potpuno drugačija. Prilagodila sam je svom ukusu.
Pročitajte celu vest