CRVENI POSNI ROLAT SA AJVAROM Potrebno je:  kora 2,5 dl kisele vode 8 kašika brašna 1 kesica praška za pecivo 3 kašike ajvara po ukusu soli i mlevenog biberafil oko 350 g ajvara1 konzerva tunjevine malo sitno rendanog posnog kačkavalja Priprema: Sve sastojke za koru izmešajte varjacom. U pleh od rerne stavite pek papir, izlijte masu i pecite dok blago ne porumeni na 200 stepeni. Pečenu koru izvadite, skinite papir, stavite je na vlažnu krpu, umotajte i ostavite da se ohladi. Izmešajte pola tegle ajvara sa jednom konzervom tunjevine, dodajte sitno rendani kačkavalj, dobro izmešajte i ovim namazom premažite hladan rolat. Urolajte ga, obložite folijom i stavite u frizider da se dobro ohladi. Isecite na parčad i služite kao predjelo. 
Pročitajte celu vest