Ako niste ljubitelj paradajz sosa, a možda vam i smeta, obavezno probajte ovaj mlečni sos obogaćen ukusom pavlake i sira.           POTREBNO: za ćufte: 300 g mlevene junetine 100 g starog hleba 1 glavica crnog luka 1 jaje po potrebi mleka 1/2 kašičice sode bikarbone po potrebi hlebnih mrvica po ukusu so i biber ulje za prž za sos: 50 ml ulja 2 kašike brašna 300 ml neutralne pavlake 300 ml mleka po ukusu mešavina biljnog začina 40 g parmezana         PRIPREMA; Prvo pripremiti ćuftice. Na malo ulja prodinstati sitno iseckani crni luk da postane staklast. Stari hleb iseći na kocke, preliti ga toplim mlekom i izgnječiti viljuškom. U smesu od hleba dodati jaje, prženi luk, mleveno meso, sodu bikarbonu, so i biber po ukusu i po potrebi hlebne mrvice da se dobije smesa za ćuftice. Ne treba biti tvrda. Ostaviti smesu u frižideru 1 sat da se ohladi. Od pripremljene smese rukama oblikovati ćufte željene veličine i pržiti ih na zagrejanom ulju s obe strane dok ne porumene. Pržene ćufte vaditi na upijajući papir. Za pripremu sosa u šerpi zagrejati ulje, dodati brašno i kratko propržiti da dobije svetlo- žutu boju. Sipati neutralnu pavlaku i mleko,  pa dalje kuvati neprekidno mešajući da se ne stvore grudvice a sos ne zgusne. Ukoliko je sos gušći sipati malo vode. Sve začiniti po ukususu biljnim začinom. U ključali sos ubaciti narendani parmezan i dobro promešati da se sjedine svi sastojci. Poslužiti sos sa ćuftama i uživati u divnom ukusu. * Možete ćufte ubaciti u gotov sos, a možete i u tanjir sipati sos, a onda dodati ćufte. Mi više volimo ovu drugu kombinaciju.
Pročitajte celu vest