Daikiri od jagoda po receptu Lepog Brke.Divan, osvežavajući koktel, za ljubitelje jagoda.Ukoliko nemate blender, sve je vrlo jednostavno - jagode možete da izgnječite/ispasirate, led možete da izlomite i da sve izmešate u nekom bokalu.Mi smo tako radili jer nismo imali pri ruci blender. Daikiri od jagoda, sastojci:300 g opranih i očišćenih jagoda1 čaša leda1 dl belog ruma2 kašike šećerasok od jednog limuna Priprema:Sve sastojke stavite u blender i procesirajte.To je sve.Sipajte u čaše, dekorišite po želji svežom nanon ili nekim drugim začinskim biljem i poslužite.Koristili cvetove zove i mogu vam reći da je aroma bila zaista divna. Količine nisu striktne, napravite odnos po svom ukusu.Mi smo stavili malo više ruma, a ukoliko niste ljubitelj alkohola, možete napraviti bezalkoholni daikiri. Pišem u množini jer nisam samo ja učestvovala u pripremi koktela već više nas.Pri ruci smo imali samo običan šećer (Nenad je koristio braon šećer).
Pročitajte celu vest