Puno puta nam se desi da nam ostane pire krompir od ručka i onda ne znamo šta ćemo s njim...ja svašta pravim od tog ostatka, puno puta namerno skuvam više krompira da bih napravila pire, jer kod nas i to što ostane teško da može da se sačuva, jedino ako se naglasi, ne diraj, treba mi.???????? Za sve što pravim volim da koristim pire koji je odstojao u frižideru, sa njim mi je lakše mesiti nego sa svežim. Sastojci:  250 g hladnog pre krompira, 160 g brašna + za doradu testa,   i još:  seckani peršun, puter, džem, namaz od belog luka Priprema:  Na radnu površinu staviti hladan pire krompir i dodati brašno i rukama sjediniti u lepljivo testo.Nemojte dodavati više brašna, bolje je dodavati kasnije dok tanjite testo. Oblikovati u rolat i iseći na 8 jednakih delova. Radnu površinu dobro pobrašniti, takođe pobrašniti i deo rolata koji ćete tanjiti i rastanjiti u tanju palačinku. Tiganj zagrejati na osrednjoj temperaturi, ali nemojte podmazivati jer u pireu već imate puter, mleko, so ( kod mene ima i beli luk, jer ja obavezno kad kuvam krompir volim da dodam i 3 do 4 čena belog luka, kuvam sve zajedno i luk sjedinim sa krompirom, tako mi je lepši ukus )  i peći prvo oko 2 minuta, ali proveravajte kako se peče da vam ne izgori odozdole, okrenuti i peći i drugu stranu dok vam ne porumeni. Stavljati ih pečene na tanjir a tanjir prekriti kuhinjskom krpom da ih drži tople. Poslužiti ih tople sa onim što vi volite..kod nas su premazane sa umakom od belog luka  i posute peršunom a muž ih je jeo sa izmrvljenim sirom i paradajzom. Najlepše su dok su tople, ako vam šta ostane, zagrejte ih kratko u mikrotalasnoj pećnici Prijatno!!!
Pročitajte celu vest