"Gaspačo" od krastavaca Ovaj fini, hladni napitak iliti hladna supa od krastavaca će vas okrepiti i osvežiti u vrelim letnjim danima,kao što je ovaj danas.Priprema se tako što se sirove namirnice izblendiraju, sjedine i ohlade pre služenja.Gaspaćo je tradicionalna supa od paradajza karakteristična za Španiju i Portugal, a njena se priprema razlikuje u zavisnosti od oblasti iz koje potiče. Tradicionalno se pravi od paradajza, a nije nepoznanica da se pravi i od krastavaca, kao što je u mom slučaju.Pored ovog recepta za supe čorbe i gaspačo, na blogu možete pronaći i... Andaluzijski gaspačo na drugi način Krem supa od listova mlade cvekle  Potaž od sremuša Potaž od listova i korena karfiola Krem čorbica sa dimljenim lososom Potaž od bundeve po tajlandski Potaž od špargle sa parmezanom Potaž od pečuraka sa timijanom Potaž od bundeve Potaž od graška Potaž od celera stabljika sa mirođijom Potaž od tikvica Potaž od šargarepe i pomorandže Potaž od blitve "Gaspačo" od krastavaca Sastojci:1 kašika seckanog srebrenjaka ili mladog luka1 manji čen belog luka1 veći krastavac, oljušten od koređ1/2 šolje svežeg peršuna ili mirođije, po želji1- 2 kašike soka od limete (ili limuna)1 šolja grkog jogurta1/4 šolje milerama ili kisele pavlake3/4 kašičice soli1/4 kašičice belog bibera mlevenog1 kašičica mlevenog korijandera1 kašika ulja "Gaspačo" od krastavaca Priprema:Krastavac oljuštiti i izvaditi mu seme.Sve sastojke sipajte u blender i blendirajte dok ne dobijete finu glatku masu i dok se sav krastavac ne usitni.Smesu presuti u neku šerpu ili plastičnu ili staklenu kutiju i staviti u frižider da se ohladi i sastojci sjedine. Služiti hladno ukrašeno peršunovim listom i sitno seckanim krastavcima, ili po želji.Može se služiti uz neke krekere ili pecivo. "Gaspačo" od krastavaca
Pročitajte celu vest