Varivo koje se brzo napravi a još brže i pojede. Sastojci:  1 glavica sitno sečenog luka, 250 g dimljene kobasice ( Chorizo ), 2 čena belog luka, oko 700 g isečenog konzerviranog paradajza, 2 kašičice mlevene paprike, oko 50 ml crvenog vina, 150 g smrznutog graška, po ukusu so, biber, 1 do 2 kašike maslinovog ulja, 2 pune kašike seckanog vlašca, 2 pune kašike seckanog peršuna, 4 do 6 jaja Priprema:  Kobasicu ( ja koristim ljutu ) iseći na sitnije kockice.Luk očistiti i iseći na sitnije kockice.U šerpu sipati kašiku ulja, za početak je dovoljna 1 kašika, ako vam je kasnije potrebno, možete dodati još 1 kašiku ulja, zagrejati i staviti crni luk zajedno sa kobasicom i pržiti dok luk potpuno ne omekša a kobasica ispusti svoju tečnost, dodati beli luk te i njega pržiti samo dok ne zamiriše. Dodati u šeršu iseckan paradajz iz konzerve i crno vino i krčkati na osrednjoj temperaturi oko 20 minuta. Posoliti i pobiberiti po vašem ukusu, ali pažljivo jer je kobasica slana.Ja uz sve to dodajem i jedan ljuti začin koji ovde kupujem na merenje, jer mi volimo da je pikantno. PromešatiDodati grašak, ( može da se koristi svež ili smrznut ) vlašac i peršun ( ostaviti po malo da pospete po gotovom jelu pre služenja ) i krčkati još 5 do 10 minuta ili dok grašak ne omekša.Razbiti po jedno jaje odozgore, poklopiti poklopcem, smanjiti temperaturu i kuvati dok se jaja ne skuvaju po vašem ukusu.Mi volimo da su jaja rovita i kuvalo se tako poklopljeno oko 5 do 6 minuta. Poslužiti tako što ćete svakoj osobi sipati po jedno ili dva jajeta, dodajte još variva iz šerpe, posuti peršunom i vlašcem i idealno je sa domaćim ili portugalskim hlebom. Prijatno!!!!
Pročitajte celu vest