Griz je poslastica koja je populana među svim generacijama.Vrlo je jednostavan za pripremu, a kada su u pitanju ukusi, imate baš dosta mogućnosti.Predlažem sledeću kombinaciju ukusa. Griz, priprema (za dve porcije):5 dl mleka2 kašike šećera1 kesica vanilin šećera5 ravnih kašika griza (45-50 g)1/2 kašičice cimeta2 kašike čokoladnih kapljica ili komadića čokoladesveže jagode po potrebi Priprema:Mleko i šećer stavite da se zagreje.Pre nego što provri sipajte vanilin šećer i griz.Kuvajte na nižoj temperaturi oko pet minuta uz često mešanje.Umešajte cimet i sipajte u činijice.Na topao griz stavite komadiće čokolade i po želji pospite cimetom.Kada se malo prohadi, dodajte sveže jagode. Napomene:Po ukusu možete dodati još šećera.Umesto svežih jagoda, možete staviti preliv od jagoda.Kratko prokuvajte cca 100 g jagoda sa 2-3 kašike šećera.Nekada griz stavljam u vrijuće mleko, nekada ne.Ako griz stavljate u mleko koje ne vri, manja je verovatnoća da se naprave grudvice.
Pročitajte celu vest