Hrskavi krompirići iz rerne Mislim da smo svi ljubitelji krompira, na ovaj ili onaj način, a što bi se reklo u sve se meša. Kod nas u Evropu je došao iz Južne Amerike, i sada je četvrto po veličini povrće u svetu koje se uzgaja, iza kukuruza, pšenice i pirinča. Inače, ovo povrće može biti veoma zdrav izvor hranjivih materija koji ima malo kalorija, i bogat je vlaknima koji nude zaštitu od kardiovaskularnih bolesti. Pošto se za ove krckave krompire koristi izuzetno malo ulja, možemo reći da je ovo jedan zdrav recept. Caka da se dobiju krckavi spolja a mekani unutra krompiri je prvo u kuvanju, a zatim u pečenju. I zaista, preukusni su tako spremljeni, a mogu se jesti uz salatu kao samostalan obrok ili kao prilog uz meso, kao što je Pečeni svinjski but i plećka iz rerne sa gravy sosom i krompirima. A možda će vam se dopasti i: Potaž od kestena i krompira Salata od skuše i krompira Posni trouglići od kora sa krompirom i prazilukom Varivo od mladog graška Varivo od prokelja sa prepečenom slaninom Potaž od praziluka Hrskavi krompirići iz rerne Sastojci: 1 kg krompira  voda za kuvanje so maslinovo ulje za premazivanje Hrskavi krompirići iz rerne Priprema: Krompir oljuštiti i iseći na kocke ili kolutove ili šnite i staviti u šerpu i sipati vodu da ogrezne i posoliti i staviti da se kuva oko 10-tak minuta, da omekša, ne treba da se prekuva. Kada je blago kuvan, procediti ga i ostaviti da se malo prosuši i poređati ga na tepsiju na koju ste prethodno stavili pek papir. Posoliti i četkicom premazati krompir sa tankim slojem maslinovog ulja. Staviti da se peče na 220 C oko 15 minuta, zatim ih okrenite da se i druga strana fino zapeče i pecite dok ne dobije zlatno rumenu boju i hrskavu koricu. Sužiti uz salatu kao samostalno jelo ili kao prilog, u ovom slučaju svinjski but iz rerne. Prijatno! Hrskavi krompirići iz rerne
Pročitajte celu vest