Kada sam se, još kao mlada devojka, pre udaje, jednom prilikom zatekla kod brata i snaje u vreme kad je ona pripremala ručak, ostala sam iznenađena načinom na koji ona priprema musaku. Sve lepo uprži, doda krompir, promeša i zapeče u rerni, i sve to u istoj šerpi. Veoma praktično, dopala mi se ta ideja i evo i dan danas je primenjujem. Nema prljanja dodatnih sudova, a zatim i pranja, nema ređanja krompira, a zatim prskanja po rerni ako ne daj bože iskipi, sasvim jednostavno pripremljeno jelo očas posla. Verujem da će se i vama dopasti ova klasična musaka pripremljena na malo praktičniji način. IZMEŠANA MUSAKA OD KROMPIRA Potrebno je:1 kg krompira500 g mlevenog mesa2 glavice crnog luka 2 šargarepe1 kašičica soli2 kašičice vegetebiberulje2 jaja250 ml mleka Priprema: Crni luk i šargarepu očistite, sitno iseckajte u čoperu i stavite u šerpu da se prži. Ulje dodajte taman toliko da oblije šerpu. Kad se luk lepo upržio dodajte mleveno meso i sve zajedno fino upržite. Na kraju dodajte soli, vegete i bibera i sve promešajte. Krompir očistite i iseckajte na kockice. Dodajte ga u šerpu sa mesom i sve izmešajte. Nalijte vodom da krompir ogrezne, ali ne sasvim da ga voda prekrije. Krompir na površini će se skuvati i omekšati i od pare. Posolite još malo jer krompir nije slan, poklopite i krčkajte na tihoj vatri dok voda ne ispari. U stvari, ostaće je malo na dnu.  Umutite jaja sa mlekom, prelijte preko musake i zapecite u rerni dok ne dobije finu, rumenu boju. Poslužite toplo uz salatu.
Pročitajte celu vest