Naš najbolji recept za pitu od jabuka, sočna, ukusna lepog izgleda. U videu možete saznati na koji još način možete praviti, šta dodati oduzetia da ne morate trčati u radnju. Dodajte opis Sastojci i priprema: - 500 gr. kora za pitu - 1 kg. jabuka - 1 kašika šećera - 1 kašičica cimeta Za preliv/agdu: - 600 ml. vode - 150 - 200 gr. šećera - 4 - 5 kašika meda (ne mora) - 1 limun (ne mora) Za premaz kora oko 100 ml. ulja. Za premaz pite pre pečenja: 2 kašike ulja, 3 kašike vode. Prvo stavite agdu da se kuva. Izmešajte vodu, šećer, med, ubacite kolututove limuna i kuvajte oko 15 minuta, ostavite da se prohladi. Dok se agda kuva pripremajte pitu. Oguliite jabuke i izrendajte ih pa izmešajte sa šećerom i cimetom, možete dodati i malo mlevenih oraha. Premažite koru sa malo ulja, stavite drugu koru opet malo ulja, treću koru, ulje pa uz kraj stavite fil od jabuka. Urolajte i slažite u podmazanu tepsiju. Premažite mešavinom ulja i vode i ostavite da stoje oko 15 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Vrelu pitu prelijte prohladjenim prelivom i ostavite par sati da upije. Prijatno!
Pročitajte celu vest