Kajgana mafini su običan omlet sa dodatkom sira i šunke. Pravićemo ih nekim svečanijim jutrima ili onim običnim ali neponovljivim.. a svako je takvo. Umesto šunke možete da ubacite slaninicu ali i neko zelenilo (spanać, blitvu..) Postupak Šunku i sir (koristila sam mocarelu) naseckajte na kockice i umešajte sa svežim ili suvim peršunom. U kalupe za mafine, obavezno obložene papirom za pečenje, rasporedite pripremljenu mešavinu (po dve-tri kašike za svaki).  Jaja umutite viljuškom (koliko komada mafina - toliko komada jaja) i malo posolite.  Ulijte jaja u kalupe preko sira i šunke, bez ikakvog podmazivanja, pa pecite 15 minuta na 220 u već zagrejanoj rerni.  Kao i svaka kajgana, tokom pečenja se ovi mafini lepo podignu i nabubre, ali se van rerne vrlo brzo spuste.  Ja sam dodala orahe, krem sir i Gurmeturšija ukiseljeni lukac.
Pročitajte celu vest