Umesto uobičajeno sa crnim lukom, probajte da ispržite kajganu sa percima belog luka. Izuzetno lepo i ukusno, sigurna sam da će vam se dopasti. Uz domaći sir, ili fetu, jogurt ili kiselo mleko, šta god volite, dobićete veoma ukusan doručak za sebe i svoje ukućane. Ideju sam dobila od Jelice, drugarice sa Coolinarike koja mi je to predložila jer ona tako prži, a ja sam naravno probala i oduševio me je ukus. Probajte i vi. KAJGANA SA PERCIMA BELOG LUKA Potrebno je: 1 veza mladog belog luka (samo zeleni deo) 2 jaja so ulje Priprema: Beli luk očistiti i oprati. Koristite samo zeleni deo, tj.perca.  Iseckajte perca i stavite u tiganj na ulju da se prže. Nemojte pržiti na jakoj vatri da perca ne bi brzo pregorela. Za to vreme viljuškom umutite 2 jaja sa malo soli. Sipajte preko perca i malo promešajte da se sastojci sjedine. Zatim pržite klasično dok se  jaja lepo ne isprže. Poslužite toplo uz jogurt, sir, paradajz ili šta god volite, nešto suhomesnato na primer.
Pročitajte celu vest