Mekan kolač na brzaka, ovaj put sa jagodama, jako je fin i sa drugim crvenim voćem. Mekan i sutradan. Sastojci i priprema: - 500 gr. jagoda - 5 jaja - pola šolje šećera 150 gr. (šolje su od 200 ml.) - 2 kesice vanilin šećera 20 gr. - pola šolje ulja 100 ml. - 2 šolje brašna  - 1 kesicu praška za pecivo 10 gr. - 2 kašike kakao praha Umutite jaja sa šećerom i vanilom. Dodajte ulje, brašno, prašak za pecivo. Izmiksajte. Odvojite u šolju žutog testa a u ostatak umešajte kakao. Ako se zgusne dodajte malo vode. U pleh dimenzije 20x25 istresite kakao testo, iseckane jagode, pa žuti deo testa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Prijatno!
Pročitajte celu vest