Kakao krem, lešnik krem, mlečni krem... Da li ste nekada pravili krem u kućnim uslovima? Priprema je vrlo jednostavna, a ukuse birate sami. Kakao krem, sastojci: 200 g šećera 50 g C kakao praha (cca 4 kašike) 120 ml tople vode 1 kesica C vanilin šećera 100 g C zamene za mleko u prahu Kakao krem, priprema: Sjedinite šećer i kakao prah. Postepeno sipajte vodu (oko pola količine) uz mešanje kako se ne bi napravile grudvice. Stavite na ringlu i kratko prokuvajte uz mešanje (neka vri oko minut). Sklonite sa ringle. Dodajte vanilin šećer i mleko u prahu. Izmešajte i dodajte ostatak vode postepeno. Sjedinite sve sastojke. mešanjem. Količinu vode prilagodite željenoj gustini, ali uzmite u obzir da će se krem zgusnuti kada se ohladi. Napomene: Ovo je osnova, a ukuse možete birati. Ja sam se sada odlučila za koricu pomorandže i cimet. Za pripremu posnog krema, koristite posno mleko u prahu.
Pročitajte celu vest