Nikad brže kiflice nisam napravila.... mislim da su za sat vremena bile na stolu, od momenta kad sam izvagala brašno, pa do prvog zalogaja!  Za jednu meru, od 24 kiflice, potrebno je: - 300 gr mekog brašna - 1 kesica praška za pecivo - 1 kašika šećera - prstohvat soli - 125 gr otopljenog putera - 1,8 dl jogurta Za punjenje - pekmez po izboru, trebalo bi da je malo čvršći, recimo od šljiva i još - malo prah šećera, za valjanje kiflica Puter otopiti, pa odmah u njega dodati hladan jogurt. U sud za mešenje prosejati brašno, prašak za pecivo i so, pa dodati šećer, i otopljen puter sa jogurtom. Sve ovo dobro promešati varjačom, da se sastojci povežu i sjedine. Ne treba mesiti, čim se sve poveže, testo umotati u streč foliju i odložiti u frižider, na pola sata. Testo će biti mekano, ali, neće se lepiti. Nakon pola sata, testo izvaditi, i podeliti na dva dela. Uz dodavanje pomalo brašna, razviti prvi krug, i iseći ga na 12 trouglova, filovati pekmezom od šljiva, pa zavijati kiflice. Slagati ih na peki papir, pa isto uraditi i sa drugom polovinom testa. Kiflice se peku na oko 170 stepeni, pazeći da ostanu svetle.  Još dok su vruće, uvaljati ih u prah šećer. Izvor: Lilest, Coolinarika
Pročitajte celu vest