Klasična musaka od krompira i mesa uvek dobro prolazi i svi je vole. Uz neku finu salatu, turšiju..malo kajmaka ili kisele pavlake. Sastojci i priprema: - 1,500 kg. krompira - 1 glavica luka (300 gr.) - 2 čena belog luka - 600 gr. mlevenog mesa - 150 ml. ulja - so -biber - 1 kašika sitne crvene paprike - 1 kašika brašna - peršunovo lišće - 250 ml. mleka - 4 jaja - 200 gr. kisele pavlake Iseckajte luk pa ga prodinstajte na ulju, pred kraj dodajte i beli luk. Potom mleveno meso, so, biber. Sve ukupno krčkajte deset minuta, sklonite sa ringle i dodajte sitnu crvenu papriku i iseckano peršunovo lišće. Isecite krompir na tanke kolutove, malo posolite i dodajte kašiku brašna. Posudu u kojoj ćete peći namažite uljem i ređajte krompir u krug. Stavite jedan deo mesa, potom krompir, meso, krompir. Umutite mleko, jaja, pavlaku, malo posolite i prelijte preko musake. Pecite u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni oko 40 minuta. Prijatno!
Pročitajte celu vest