Ovaj kolač je nastao po uzoru na kolač koji je mama nekada često pravila. U pitanju je kolač sa višnjama koji ima jedan žuti biskvit, sličan fil kao u ovom kolaču, a šlag pod obavezno kao završnicu.  Jednostavan i lagan kolač pripremljen je sa C Slatka tradicija proizvodima. Kolač sa višnjama, sastojci za kore: 4 jajeta 4 kašike šećera 1 kesica C vanilin šećera 4 kašike ulja 2  kašike C čvrstina 2 kašike mlevenog maka Sastojci za fil: 700 g višanja 250 g šećera 1 kesica C vanilin šećera 2 dl vode 4 kašike C čvrstina (80g) 40 g maslaca 2 kesice C šlaga classic mleko ili voda prema uputstvu sa pakovanjak Kolač sa višnjama, priprema: Za kore umutite belanca, dodajte šećer i vanilin šećer, kada se šećer otopi, dodajte žumanca, mutite kratko, pa umešajte gustin i mleveni mak. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Od ove količine ispecite dve kore okvirnih dimenzija 20*30 ili jednu u velikom plehu koju ćete posle podeliti na pola. Pleh obložite papirom za pečenje koj ste prethodno pokvasili kako biste ga lakše stavili u pleh. Kore pecite desetak minuta. Za fil prvo usitnite višnje u nekom procesoru za hranu, dodajte šećer i stavite da provri. Gustin razmutite u vodi i dodajte u višnje, pa kuvajte oko pet minuta uz neprekidno mešanje na srednjoj temperaturi. Sklonite sa ringle i umešajte vanilin šećer i maslac. Ostavite fil da se ohladi. Za to vreme umutite šlag prema uputstvu sa pakovanja. Kolač sa višnjama filujte na sledeći način: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag. Kolač treba da odstoji nekoliko sati ili preko noći pre služenja. Napomene: Za pripremu biskvita ne morate pod obavezno da koristite mak. Možete samo gustin ili meko brašno umesto gustina. Ukoliko biskvit slučajno prepečete, ne brinite, prelijte ga sa nekoliko kašika mleka kako ne bi bio suv. Ako vam je komplikovano da pečete dve kore iz nekog razloga, možete da ispečete jednu deblju koru i da imate po jedan red - biskvit, fil, šlag. Više volim slojevite torte i kolače, pa najčešće pečem više kora.
Pročitajte celu vest