Ova hranljiva i ukusna čorbica je nastala kao odgovor na poziv divne Borjane sa bloga ketoishrana.com  da budem gostujuća kuvarica i osmislim jedan recept koji odgovara keto ishrani. Veliki izazov za mene, jer je poznato da uglavnom spremam klasična, tradicionalna jela. Ipak, prihvatila sam i tako je nastala ova okrepljujuća čorbica sa puno povrća i sa knedlicama od belog mesa.  Ugrejaće vam i gušu i dušu, što se kaže, a svom telu ćete priuštiti obilje vitamina. KREM ČORBA S PILEĆIM KNEDLICAMA Potrebno je: 1 manji karfiol 2 manje kelerabe 1 manja tikvica 1 čen belog luka so biber peršunov list za knedlice 200 g pilećeg belog mesa 1 belance 1 kašičica putera so biber seckani peršun Priprema: Karfiol podelite na cvetiće, a tikvicu i kelerabe oljuštite i isecite na kockice. Stavite povrće u dublji lonac, prelijte vodom, dodajte čen belog luka, posolite i pobiberite. Kuvajte na laganoj temperaturi oko 20 minuta, dok povrće ne omekša. Za to vreme pripremite meso za knedlice. Piletinu isecite na komadiće i usitnite u blenderu, a zatim dodajte maslac, seckani peršun, so i biber. Belance lagano umutite viljuškom pa ga sjedinite sa piletinom. Stavite na kratko u frižider da se malo stegne. Izvadite kuvano povrće u posebnu posudu i usitnite ga štapnim mikserom. Kašičicom vadite kuglice od mesa i kuvajte ih u supi u kojoj se kuvalo povrće.  Dodajte malo vode ukoliko je potrebno. U čorbicu ubacite pasirano povrće i lagano promešajte. Pustite da provri još jednom. Po potrebi još malo dosolite i pospite seckanim peršunom. Poslužite toplo.  
Pročitajte celu vest