Ma ovo je super, nemojte misliti zato što nema ulja ni masnoće da je manje ukusno. Paprikaš fin, gust sa divnim aromama od pečenog luka i povrća a hleb, kao iz pekare (ja mislim i bolji). Postan paprikaš bez ulja: - 350 gr. crnog luka - 1.200 gr. krompira - 1 babura paprika (sveža ili zamrznuta) - 2 manja paradajza (svež ili zamrznut) - komadić celera (ili peršuna) - 1 šargarepa - so, biber, 1 kašika sitne crvene paprike - voda  Isecite luk na kolutove, takođe i šargarepu, celer, papriku, paradjz samo stavite u tepsiju u celom komadu. Malo posolite i pecite u rerni na najačoj temperaturi. Gotovo je za 20 minuta. Izmiksajte u blenderu ili seckalici. U šerpu stavite isećen krompir, dodajte pire od pečenog povrća, biber, sitnu papriku. Prelijte vodom da prekrije krompir. Kuvajte prvo na jačoj temperaturi oko 20 minuta, posle smanjite i lagano krčkajte još 15 minuta. Kada vidite da se krompir počeo malo raspadati i da je čorba dobila lepu gustinu, posolite, dodajte ako želite malo peršunovog lišća i uživajte u odličnom ukusu. Hleb sa hrskavom koricom bez ulja: - 300 ml. mlake vode - 20 gr. svežeg kvasca - 1 kašičica šećera - oko 500 gr. mekog, belog brašna - 1,5 kašičica soli Kvasac i šećer rastopite u vodi, polako dodajte jedan deo brašna, so. Mesite dok ne dobijete glatko testo uz postepeno dodavanje brašna. Ostavite da stoji 10 minuta, premesite i prebacite u kalup ili tepsiju koju ste posuli brašnom. Ostavite da stoji 30 minuta. U rernu stavite činijicu ili šerpicu sa vodom, neka se rerna zagreje na 200 stepeni, voda će navlažiti unutrašnjost rerne. Ubacite hleb i pecite dok ne porumeni, oko sat vremena. Prijatno!
Pročitajte celu vest