Danas se sladimo kuglofom! Čokoladno zadovoljstvo puno oraha. Za naše male trenutke uživanja koji tako mnogo znače! Srce u šolji sa Doncafé kafom???? Volite penu u kafi? Doncafé je onda pravi izbor! Za ovaj recept koristimo jubilarnu Doncafé šoljicu koja meri otrpilike sve, a koju                                                  svaka domaćica treba da ima! Mali pomoćnik Doncafé jubilarna šoljica Šta nam je još potrebno... - 6 jaja - 1 šolja šećera -1,5 šolja brašna - 1 šolja krupnih oraha - 1 šolja mlevenih oraha - 200 gr. maslaca - 100 gr. čokolade - 1 kašika kakaa - malo limunove korice (ne mora)..može i rum - 1 kesica (10 gr.) praška za pecivo Glazura: - 200 gr. čokolade - kockica maslaca - 2 -3 kašike ulja ...malo oraha ili rendane čokolade ako želite ukrasiti. Odvojiti belanca od žumanca. Belanca umutiti penasto sa šećerom,dodati žumanca  mutiti, dodati rastopljenu čokoladu i maslac, kakao, naribanu koricu limuna, prašak za pecivo, brašno...sve dobro izmešati i istresti u kalup za kuglof koji ste predhodno podmazali  uljem ili maslacem i posuli brašnom. Kuglof peći u već zagrejanoj rerni na 170 - 180 stepeni oko sat vremena. Doncafé šoljica je prava mera za kafu.Doncafé šoljica meri otprilike sve drugo. Doncafé šoljice su prava mera radosti, podrške, darivanja, sreće, ljubavi, prijateljstva. Pečen prelijte glazurom od čokolade. Rastopiti na pari sa malo maslaca a ulje dodajte po potrebi da bi postala ređa i lako se premazala. Dok je još mokra glazura pospite orasima ili ukrasima po želji i kolač ostavite da se stegne. Zatim skuvajte domaću, mirisnu Doncafé  kafu punu pene, isecite parče kolača i sedite da odmorite. Videćete koliko prija taj mali trenutak koji je samo vaš! Puno džezvera možete upoznati i na Facebook stranici Ljubitelji kafe.
Pročitajte celu vest