Kuvana dimljena butkica sa kiselim kupusom Kad dođe zima i kada je hladno, kuvana dimljena butkica sa kiselim kupusom i krompirom je nezaobilazan obrok na našoj trpezi, naprosto greje dušu i telo. Za samu priremu će vam oduzeti malo vremena, sve sastojke samo stavite u lonac i pustite da se kuva bar 3 do 4 sata, onako fino polako kako bi se meso fino raskuvalo i to je to. Služiti sa renom ili prelivom od rena i pavlake. Ma savršeno jelo. Pored ovog, može vam se dopasti i: Baby svinjska rebarca u BBQ sosu Ćureća krilca iz rerne Juneći burgeri u BBQ sosu Krilca u BBQ sosu Sočni svinjski file iz rerne Ćuretina sam mlincima na moj način Kuvana dimljena butkica sa kiselim kupusom Sastojci (za 4 osobe):1 butkica srednje veličine1 glavica kiselog kupusa do 1 kg8 krompira srednje veličine10-tak zrna crnog bibera 3 lista lovora voda Kuvana dimljena butkica sa kiselim kupusom Priprema: Butkicu oprati i odložiti sa strane. Kiseli kupus oprati, odvojiti dva do tri veća lista, a ostatak iseći na šnite debljine oko 2 cm ili srednje  komade i pola glavice poređati po dnu. Zatim staviti butkicu i oko butkice ređati krompire. Zatim staviti drugu polovinu isečenog kupusa preko butkice i zaliti vodom. Nemojte previše vode sipati, može do visine drugog sloja kiselog kupusa. Sa listovima koje ste odvojili, prekrijte sve i stavite na šporet. Pustite da proključa, a zatim stavite vatru na tiho da se polako krčka tri do 4 sata, odnosno dok se butkica fino ne raskuva. Kada je gotovo, krompir, butkicu i kupus izvaditi iz šerpe, staviti na tanjir za posluživanje i služiti sa renom ili prelivom sa renom i pavlakom.  Prijatno! Kuvana dimljena butkica sa kiselim kupusom
Pročitajte celu vest