Aronija je aronija, a zova je zova. Mnogi od vas pitaju da li je aronija zova, tj. da li su bobice aronije isto što i bobice zove Ne, nisu. Aronija je sasvim druga biljka. Od aronije možete praviti razne delicije. Prelažem liker od aronije po sledećem receptu. Liker od aronije, sastojci:1 kg bobica aronije 1 kg meda 2 l rakije (loza) korica jednog limuna po ukusu: cimet u štapižćima, karanfilić i rum. Liker od aronije, priprema: U čiste flaše ili tegle, stavite aroniju, sipajte med i rakiju, pa začinite po ukusu navedenim začinima. Zatvorite metalnim poklopcima i držite 6 nedelja na Suncu. Povremeno promućkajte. Možda je najjednostavnije da sve stavite u veliku teglu. Nakon šest nedelja, liker je spreman za upotrebu. Možete ga procediti ili služiti  zajedno sa bobicama. Napomene: Liker od aronije možete praviti bez začina ili dodati još neke po izboru. Nama se ovako začinjen više dopada. Liker koji vidite na fotografijama je prilično svež, nije odležao 6 nedelja, ali nismo mogli da odolimo da ga ne propamo. Prilikom služenja, dodala sam listiće matičnjaka i kriške limuna. Za pripremu likera možete koristiti i zamrznutu aroniju. Rakija po izboru. Umesto meda, može šećer.
Pročitajte celu vest