Sastojci 500-600g junećih ili telećih šnicli što tanje isečenihpola glavice belog luka3-4 kašike brašna2-3 čaše vodeulje, so, biber, peršun Postupak Šnicle izlupajte tučkom za meso. Telećem mesu treba vrlo malo lupanja a juneće bagami udrite po svakom milimetru, jer zna da bude žilavo. Posolite zatim blago sve šnicle.  U dublji tanjir stavite brašno.U dublji tiganj ili pliću šerpu sipajte ulja koliko da prekrije dno i uključite ringlu na srednju do jaču temperaturu. Svaku šniclu sa obe strane spustite u brašno sa budu oblložene tankim slojem brašna, a zatim ih stavljajte na zagrejano ulje.  U moj tiganj staju dve, najviše tri šnicle, s obzirom na to da su uglavnom velike. (šnicle pre početka obrade/lupanja možete i iseći na manje komade ako tako volite).  Vrlo kratko (1-1,5 min) pržite svaku šniclu s obe strane, pazeći da ostanu svetle boje i ne zagore.  Tako propržene šnicle vadite iz ulja u neku činiju ili drugi dublji tanjir, a postupak kraćeg prženja ponavljajte sa svim preostalim pripremljenim šniclama.  Na kraju sve šnicle vratite u posudu u kojoj su se pojedinačno pržile. Mestimično poredjajte usitnjen beli luk. Pospite ih peršunom, biberom i solju. Nalijte vodu koliko da sve šnicle budu blago zaronjene, pa poklopljeno krčkajte oko 45 minuta.  Proveravajte povremeno i dolivajte vodu po potrebi, tako da sosa uvek bude dovoljno. Na samom kraju pospite još peršuna i servirajte uz neki prilog ili salatu. * * * A lisnato testo volimo svi, pretpostavljam. Evo kako sam ga ja ovih dana pripremila za doručak uz jaja i sir. Lisnato testo rastanjite na 1-2mm debljine, premažite ovlaš mešavinom mleka i ulja, pa ga nožem isecite na tanke trakice (5-6mm široke). Po 4 trakice uzimajte pa ih sve zajedno “vežite” u labavi čvor. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10ak minuta.  Od dva bloka smrznutog lisnatog iz Frikom pakovanja dobije se oko 10 komada. 
Pročitajte celu vest