Sezona je šljiva i uveliko su stigle šljive koje se zovu ringlovi. Nisam istraživala zašto ih tako zovu ali su meni uvek bile interesantne jer ih ima u više boja i to žute i crvene. Onako male i okrugle su me uvek privlačile svojim neobičnim izgledom i bojom. U mom voćnjaku imam jednu takvu šljivu koja je imala plod žute boje ali vremenom, oprašivanjem od drugih šljiva, plodovi su postali svetlo zeleni i malo izduženi. U početku sam mislila da je plod nedozreo i uvek bi mi propadale na drvetu dok nisam shvatila da se vremenom plod promenio. Već sam pravila džem od ovih istih šljiva ali su tada bile okrugle i žute i kuvala sam na šporetu pa je i džem bio žut i svetle boje. Ovaj sada ima maslinasto zelenu boju i pekla sam ga u rerni. Uvek mešam izraze džem i marmelada te sam zato ovaj nazvala marmelada a vi mi ne zamerite ako sam pogrešila.
Pročitajte celu vest