Ukusno i zanimljivo. Meso pripremljeno u kori od dinje ili bundeve je sočno i aromatično. Prvi put probala u jednom restoranu i baš mi se dopalo. Ovo je neka moja verzija, sasvim jednostavna i jako fina. Probajte. Sastojci i priprema: - kora od dinje ili bundeve  - oko 1,5 kg. do 2 kg. pilećeg mesa - 2 kašike meda - so - biber - ulje (ja sam stavila maslinovo) - peršunovo lišće Možete dodati začine (kari, čili, kurkuma, muskantni oraščić, luk crni ili beli. lovorov list...). Meni je i bez začina super jer kora pusti svoju aromu. Kora treba da je čitava, normalno je izdubite i sredinu iskoristite za drugi recept. Meso isecite na manje komade, začinite, pouljite, dodajte med i istresite u koru. Od drugog dela kore možete napraviti poklopac ili jednostavno prekriti folijom. Pecite oko sat i po vremena, sklonite poklopac ili foliju pa nastavite peći još pola sata. Peče se u zagrejanoj rerni na 200 - 220 stepeni. Servirajte u kori jer zaista je dekorativno, odozgo ukrasite peršunovim lišćem. Može uz razne priloge, riža, rižoto, krompir, salate...
Pročitajte celu vest