Mi smo totalno ,,odlepili" za ovim receptom. Deca mi stalno traže da pravim. U ovim toplim danima odlično samo uz salatu. Može uz razne priloge i soseve-prelive. Sastojci i priprema: (ako vam je puno možete praviti pola mere) - oko 800 - 900 gr. belog, pilećeg mesa (može i od karabatka ili ćureće) - 4 jaja - 1 kašika senfa - 3 kašike ulja - 1 kašičica origana - ranva kašičica karija - na vrh kašičice bibera - 1,5 kašičica soli - pola kašičice belog luka u prahu - 4 kašike brašna (ja sam stavila 2 kukuruznog i 2 belog) - malo tucane paprike (ne mora ako nemate) - pola kesice praška za pecivo 5 gr. - 200 - 250 ml. ulja (zavisi od zapremine tiganja. Začine možete dodati po ukusu, ne mora ovako kao iz recepta. Čak samo da stavite so, biber, malo vegete i peršunovog lišća biće supeer ukusno. Iseckajte meso na sitne kockice. Umutite jaja, dodajte sve začine, ulje, brašno i prašak za pecivo. Izmešajte da nema grudvica, dodajte meso i prekrijte pa ostavite najmanje sat vremena u frižideru a može i preko noći. Kašikom vadite smesu i spuštajte u zagrejano ulje. Smanjite temperaturu ringle. Prže se oko 4 minute s jedne i 4 minute s druge strane. Prijatno!
Pročitajte celu vest