Druga nedelja je prošla haotično. Sve u svemu , vaga nije ni mrnula. A nije da se nisam trudila. Nosila sam je svuda po stanu, tepala joj, skakala sam na nju iz zaleta , iz mesta , u nekom trenutku sam čak pomislila da bi možda pomogao skok sa motkom ali kako motku nemam, odustala sam. A vaga je ostala srca kamenoga. Loše vreme ,sneg, hladnoća otežali su i sprečili me da trčkaram ( ili ti za sada vučem se :) )  po nasipu. Obaveze su me sprečile da se redovno hranim. A znate ono, što ne pojedeš za ručak, pojedeš za večeru. I još malo više. :/ Note to me  - poraditi na organizaciji i karakteru i ponovo se sprijateljiti sa orbitrekom. Obzirom na hladno vreme, preporučujem vam jednu moju omiljenu čorbu.Brzo se pravi,  jako je ukusna, obiluje biljnim vlaknima .Meni povremeno služi kao užina a vi sa njom zapročnite ručak. Inače , ovo je recept koji je objavljen u septembarskom Mezzetu . A izašao je i novi decembarski broj koji možete prelistati ovde. Ako do sad niste , obavezno klik na link.   Krem čorba sa pečenim paprikama I grčkim jogurtom Potrebno je : ( za 4 osobe) 1,5 kg crvenih paprika 3 supene kašike maslinovog ulja 1 crni luk 2 čena belog luka 600 gr paradajza 600 ml pileće supe 2 supene kašike limunovog soka 1 supena kašika seckanog bosiljka 4 supene kašike grčkog jogurta 2 kašičice šećera so, biber po ukusu Priprema : Zagrejati rernu na 200°C. Paprike prepolovite I očistite od semenki. Paradajz I očišćeni crni luk takođe prepolovite. Poslažite paradajz, paprike I crni luk u pleh od rerne obložen peko papirom. Poprskajte povrće sa kašikom maslinovog ulja I dve kašičice šećera. Pecite na najvišoj prečki u rerni 30 minuta dok povrće ne postane meko I karamelizovano. Na preostalom maslinovom ulju propržite sitno seckani beli luk na srednjoj temperaturi. Dodajte pečeno povrće I nalijte sa pilećom supom. Kuvajte 15-tak minuta na srednjoj vatri pa sklonite šerpu sa šporeta I uz pomoć štapnog miksera ili blendera napravite krem čorbu. Dodajte limunov sok, so I biber po ukusu . Servirajte u tanjire I odozgo u svakom stavite po kašiku grčkog jogurta. Pospite naseckanim bosiljakom. Poslužite odmah. Prijatno !Napomena : Sveže paprike možete zameniti sa kilogramom pečenih crvenih  paprika. Nemojte ih ponovo peći u rerni sa ostalim povrće,nego ih direktno dodajte u čorbu.
Pročitajte celu vest