Palačinke sa orasima, džemom, kremom, u šatou... Palačinke sa makom i malinama, zašto da ne? Odavno sam imala u planu da napravim ovakve palačinke, ali nikako da stignu na red do sada. Sastojci za nadev: 200 g mlevenog maka 100 g šećera 2,5 dl mleka 1 kesica vanilin šećera 7-10 palačinki Preliv: 4 jajeta 120-150 g šećera 1 kesica vanilin šećera rendana korica limuna 3 dl mleka maline Palačinke sa makom, priprema: Sjedinite mak, šećer i mleko. Kuvajte nekoliko minuta uz mešanje kada provri, pa umešajte vanilin šećer. Mešanjem prohladite mak. Svaku palačinku premažite punom kašikom maka i lagano urolajte. Ja sam savijala krajeve kako bi mi palačinke stale u posudu za pečenje. Bitno je da odaberete posudu koja će biti puna, ne treba da bude praznog prostora. Palačinke poređajte u posudu za pečenje. Izbockajte palačinke kako bi bolje upile preliv. Za preliv penasto umutite jaja sa šećerom. Dodajte mleko, vanilin šećer i koricu limuna. Sve lepo sjedinite i prelijte palačinke. Poređajte maline (količina po želji). Stavite u nezagrejanu rernu i uključite je na 180 stepeni. Kada se rerna zagreje, pecite oko pola sata. Ukoliko palačinke gore previše porumene, a mleko se nije dovoljno upilo, pokrijte ih folijom kako ne bi zagorele. Napomene: Količinu šećera prilagodite ukusu. Kombinacija malina i maka se pokazala kao odlična, pa ukoliko ste ljubitelj malina, možete staviti više. Palačinke sa makom možete služiti i tople i hladne. Možete ih obogatiti: sladoledom, šlagom, nekim prelivom, svežim voćem... Recept za palačinke možete naći ovde. Ukoliko ipak više volite štrudlu sa makom, recept možete naći ovde.
Pročitajte celu vest