Recept za najmekše pogačice koje možete koristiti za razne sendviče, burgere ili umesto hleba. Mene su oduševile i nadam se da će i vas. Moji mi stalno traze da pravim, ućivajte i vi u mekanom mirisnom pecivu. Sastojci i priprema: - 200 ml. mlakog mleka - 30 gr. svežeg kvasca - 1 kašika šećera - 2 kašike brašna Izmešati i ostaviti da proradi. - 1 jaje - 100 ml. vode - 150 gr. rastopljenog maslaca - oko 600 gr. brašna (meko) - 1,5 kafena kašičica soli Za premazivanje: - 1 jaje - kašika mleka - susam Izmešajte jaje sa maslacem, dodajte vodu i nadošli kvasac. Zamesite testo, dobro ga izradite i ostavite 30 minuta. Podelite na manje jednake delove i napravite loptice. Ređajte na podmazanu tepsiju, prekrijte folijom ili kesom za zamrzivač, krpom i ostavite da stoje sat vremena. Premažite umućenim jajetom i mlekom, pospite susamom i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Ja stavim na dno rerne manju tepsiju ili posudu sa vodom da isparava dok se pogačice peku. Vruće pokrite krpom i ostavite desetak minuta. Prijatno!
Pročitajte celu vest