Ovo jelo moji ukućani mnogo vole, umesto krompira stavite pirinač i začine koje volite. Imaćete zdrav i ukusan ručak koji se lako i brzo priprema. Potrebno:- 400 gr. luka- 150 gr. šargarepe- oko 30 ml. ulja- oko 1 kg. pilećeg mesa (može i drugo meso)- 600 gr. pirinča - 2 lista lovora (ne mora ako ne volite) - so, biber, suvo začin od povrća (ja sam dodala i malo kari začina)- 1 kašika sitne crvene paprike- oko 2,5 litre vode (ili koliko želite da bude gusto jelo)- iseckano peršunovo lišće Izdinstajte sitno iseckan luk i šargarepu na ulju ili maslacu. Dodajte meso, lovorov list i krčkajte deset minuta. Dodajte sittnu crvenu papriku, opran pirinač, vodu, začine i kuvajte oko 30 minuta. Na kraju posolite i dodajte peršunovo lišće.
Pročitajte celu vest