Ove paprike sam punila ostatkom bolonjeze sosa za lazanju.  Ne razumem kako nikad ne umem da procenim koja količina mlevenog mesa mi je potrebna za sarmu, punjene paprike pa i lazanju. Bude ga ili malo ili previše. Na sreću pa ima ovako nekih neobaveznih kombinacija koje sve to poprave. Dakle preteklo mi je za oko 6-7 dobrih kašika sosa. Pošto to nije neka količina ja sam se dosetila polovine bundeve koja mi stoji u frižideru već nekoliko nedelja. Odsekla sam dobar kolut pa ga naseckala na kockice. Umešala sam bundevu u sos od mlevenog mesa i od začina dodala samo još majčinu dušicu i malo soli.  Paprike sam izdubila dužinski, napunila ih, okolo poredjala još neki komad bundeve i one delove paprike koje sam odrezala sa površime. Sve sam poprskala maslinovim uljem i pekla ravno 30 minuta. Probajte ovo jelo jer je stvarno jednostavno a odlično. S obzirom da su u našoj kući bundeve pretežno povelike, danima nakon što se izborimo i rasparčamo ih, kreće trpanje istih u svaku moguću kombinaciju. Ovsenu kašu koju jedem skoro svako jutro, spremala sam nekoliko puta i sa pečenom bundevom. Ako vam ovo zvuči zanimljivo, bitno je samo da imate komadić pečene bundeve. Izgnjavite je viljuškom, dodajte ovsene pahuljice, malo cimeta, malo limunovog soka (nije obavezno) i jogurta do gustine koja vam odgovara. I prijatan doručak.
Pročitajte celu vest