Punjene paprike svi volimo, zar ne? Evo izuzetno ukusne posne varijante punjenih paprika. Meni se jako sviđaju paprike punjene krompirom sa pavlakom i mirođijom. Samo, moja najmlađa milica ih ne voli, pa sam morala da smislim nešto drugo. Ovo joj se svidelo. Bravo za mene! Upotrebljeni sastojci:   7 paprika za punjenje 1 okrugla tikcica 5 osrednjih krompira 100 g crvenog sočiva 2 veće glavice crnog luka 2 šargarepe nekoliko malih zelenih ljutkastih paprikica nekoliko čenova belog luka 2 dl kuvanog paradajza lovorov list so, biber, kari, malo suvog peršuna   Sočivo skuvati u vodi sa lovorovim listom. Procediti i ostaviti sa strane. Luk se isecka na sitno i izdinsta na malo ulja.  Šargarepa se isecka na kockice, pa se i ona dinsta sa lukom. Isecka se i beli luk i ljuta paprika, pa se i to doda, na kraju dinstanja. Krompire iseći na kockice. Pomešati dinstano povrće, krompir i sočivo. Posoliti, pobiberiti, dodati kašikicu karija i suvog peršuna. Dobro promešati Tikvicu izdubiti. Sačuvati poklopac. Puniti paprike i tikvicu smesom za punjenje. Zaliti sa malo kuvanog paradajza. A može se zaliti i vodom u kojoj se kuvalo sočivo. Ređala sam paprike u vatrostalnu zdelu koja ima poklopac. Gurnula sam je u rernu i pekla oko sat vremena. Poslednjih petnaestak minuta otkriveno, da se paprika zapeče. © copyright 2012 – All rights reserved katin spajz
Pročitajte celu vest