Treba vam pecivo koje će da vas zagrli hladnog jesenjeg dana, da vas uteši, kaže sve će biti ok? Evo ga! Slatko, mekano, čokoladasto… Meni su ovakva puterasta peciva omiljena. Najdraže punjenje mi je čokolada, mada i džem je skroz ok. Možete ih posuti šećerom u granulama, možete ih posuti sa koštunjavim voćem (listići badema su mi najdraži). Peciva su najlepša kada su još topla i sveža i zato preporučujem da ih pojedete što pre. Ako ih ne možete pojesti brzo, spremite pola mere. Fali vam jop samo šolja vruće kafe! Pištite mi za sve nedoumice oko recepta. Pecivo sa čokoladnim kremom za 8 velikih komada sastojci 250 ml mleka70 g putera500-550 g brašna1 kesica suvog kvasca100 g šećera1/2 kašičice soli1 jaje čokoladni krem od lešnika1 jaje, za premazivanje priprema Zagrejte mleko i puter, da se puter otopi i tečnost bude srednje temperature. U činiju u kojoj ćete mesiti testo dodajte brašno (za početak 500 g), kvasac i šećer pa promešajte. Sipajte mleko i puter, dodajte so i jaje. Zamesite testo, a po potrebi dodajte ostatak brašna dok ne zamesite srednje mekano testo. Mesite ga dok ne postane potpuno glatko pod rukom, pa ostavite da narasta dok se ne udvostruči […]
Pročitajte celu vest