Sama sam puna dva dana. Mislim ne sama, s njim, ali jedva da se vidimo, on ujutro, ja popodne, djeca na ekskurziji. To mi je uvijek prilika za ručak, onako kako ja to volim. Nisam imala u planu baš ovo kada sam kupovala gljive, ali oduševljena sam rezultatom. Jednostavno, brzo i s minimalno zaprljanim suđem. Kada bi radila za djecu, možda bi ubacila i koji komad piletine... Pesto palenta sa  šampinjonima i slanutkom (vege ručak) (original) 250 g šampinjona3,4 žlice skuhanog slanutka (uzela sam iz konzerve) 2 grančice timjana mala šalica instant palente komadić maslaca 3 žlice pesta (ja sam imala zaleđeni) 3 lista kovrčavog kelja (može običnog) maslinovo ulje Narezati šampinjone i staviti ih na masni papir. Dodati tri žlice slanutka ili više ako želite, preliti maslinovim uljem i grančicama majčine dušice. Staviti peći na 200 stupnjeva dok se ne istostira. Kada se izvadi iz pećnice posoliti i popapriti. Palentu skuhati prema uputstvima. Ja stavim 1 šalicu palente i 4 vode. Kada je palenta počela kuhati dodati kelj narezan na rezance. Ako imate svježi pesto dodajte ga na kraju s maslacem. Skuhanu palentu podijeliti na tanjure i dodati istostirane šampinjone i slanutak. Naribati parmezan... Može se dodati mozarela ili žlica kiselog vrhnja...igrajte se...
Pročitajte celu vest