Pratim jednu food stranicu na netu, koja mi redovno šalje recepte ili šta imaju za prodaju i sasvim slučajno otkrijem ovaj receptr, čista radoznalost me je dovela do odličnog recepta, kombinacija nije što bih ja kombinovala, ali se meni jako dopalo i recept prisvajam. Sastojci za pesto: 500 ml dobro napakovanih mladih listova bosiljka, 65 ml pinjola, 1 kašičica soli, 2 veća čena belog luka, 125 ml maslinovog ulja, ili po ukusu, 125 ml sveže izrendanog Parmigiano Reggiano, ili po ukusuSastojci za pastu: 250 g mladog krompira, 150 g mlade boranije, 450 g tanje duže paste, po vašem izboru Priprema:  Prvo napraviti pesto.Ja sam ga napravila skoro nedelju dana ranije i stajao je u frižideru, tako da ga uvek imam pri ruci.Beli luk očistiti i iseći na krupnije komade.Listove bosiljka oprati, osušiti i dobro napakovati u posudu od 500 ml.Sve sastojke; bosiljak, beli luk, so i pinjole staviti u multipraktik ili blender i pulsirati dok ne dobijete grudvastu masu i dok vam motor radi dodavati u tankom mlazu maslinovo ulje, na kraju dodati izrendan sir i sve izmiksati.Ako vam je pesto suv, dodati još maslinovog ulja i ako vam je potrebno još soli ili sira. izmešati, sipati u teglicu, preliti maslinovim uljem i čuvati u frižideru.Ne znam vama, ali meni posle izvesnog vremena promeni boju pa nije onako lepo zelena boja nego više maslinasta, ali ukus mu je odličan. U veću šerpu sipati dosta vode i 2 kašičice soli i kad voda provri, dodati krompir, koji ste prethodno dobro izribali sa četkicom za krompir i isekli na kolutove oko 1cm debljine.Gledajte da koristite manje krompire. Kuvati oko 5 minuta i onda dodati pastu i kuvati zajedno još 6 minuta i na kraju dodati zelenu ili žutu boraniju, koju ste očistili i isekli na manje komadiće i kuvajte još 2 do 3 minuta ili samo dotle dok boranija ne omekša.Ocediti od vode i vratiti pastu i povrće nazad u šerpu.Sipajte pesto onoliko koliko vam je dovoljno da se pasta "začini" sa pestom i vrlo nežno sve sjediniti da vam se krompir ne raspadne.U zavisnosti od krompira i debljine na koju ste isekli ploškice možda trebate kraće da kuvate samo krompir.Sipati u prethodno zagrejanu činiju i poslužiti sa dodatkom ekstra izrendanog sira, ljute tučene paprike i posuti peršunom. Prijatno!!!!
Pročitajte celu vest