Još jedno brzo, koktel pecivo bez čekanja da testo naraste. Odličnog ukusa, fini i mekani. Sastojci i priprema: - oko 1 kg. brašna - 200 ml. mleka - 200 ml. vode - 100 ml. ulja - 25 gr. svežeg kvasca - 2 jaja (jedno je za premazivanje) - 1 kašičica soli - 1 kašičica šećera - 200 gr. kečapa - 200 gr. sira koji se topi (kačkavalj) - origano Izmešajte kvasac sa mlekom, dodajte šećer, vodu, ulje i jedno jaje  zamesite testo dodavajući brašno i so. Radnu površinu pospite brašnom i oklagijom razvucite testo debljine 3-4 mm. Premažite kečapom pa odozgo narendajte sir i pospite origano. Kašikom sir pritisnite da se prilepi da bi mogli lakše umotati rolat. Iseći manje komade i slagati na podmazanu ili pek papirom obloženu tepsiju. Umutiti jaje sa kašikom ulja i peciva premazati. Uključite rernu na 240 stepeni i pecite u zagrejanoj oko 15 minuta. Dobije se oko 30 većih, a ako pravite za rođendane ili slične prilike napravite manje komade. U tom slučaju dobićete oko 60 mini pužića. Prijatno.
Pročitajte celu vest