Svima dobro poznati pica rolat ili pita pica, na moj način. Recept sam odavno objavila na Coolinarici, a ovde ga nemam pa evo da ispravim tu nepravdu. Pravila sam ga sa malim izmenama i meni se lično ovako više sviđa. Umesto svežih šampinjona upotrebila sa marinirane i mislim da je to bolja opcija. Dodala sam i kačkavalj za ekstra ukus. Verujem da će vam se dopasti.  PICA ROLAT Potrebno je: 500 g kora za pitu 4 jaja 1 čaša jogurta 1 čaša ulja 1 čaša brašna 1 prašak za pecivo 1 kašičica soli 300 g rendane šunke 2 kesice mariniranih šampinjona 300 g kačkavalja 200 g kečapa origano Priprema: Kore za pitu prebrojte, odvojite jednu od druge i podelite na dva dela, tj. na dve gomile jer pravimo dva rolata. Jaja umutite penasto mikserom, dodajte so, jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo.Dobro izmešajte smesu. Šunku i kačkavalj narendajte posebno, marinirane šampinjone ocedite od tečnosti. Uzmite jednu koru sa prve gomilice i premažite je smesom od jaja i jogurta. Preko nje stavite drugu koru pa i nju premažite. Isto uradite i sa preostalim korama, sem poslednje dve. Na tu pretposlednju koru stavite kečap i razmažite kašikom. Pospite origanom pa stavite polovinu od narendane šunke. Lepo rasporedite svuda po kori.  Poslednju koru takođe premažite kečapom, rasporedite preko polovinu rendanog kačkavalja i marinirane šampinjone. Krajeve kora malo presavijte na unutra da ne bi fil iscurio i umotajte pažljivo rolat. Prebacite ga na papirom obložen pleh. Isti postupak odradite i sa drugom polovinom kora za pitu. Malo smese ostavite kako biste premazali rolate odozgo pre pečenja. Rernu zagrejte na 250 stepeni, stavite pleh i pecite dok se blago ne zarumeni, a zatim smanjite na 180 stepeni i dopecite rolate. Ukupno vreme pečenja je oko 25 minuta. Bilo bi poželjno malo ostaviti rolate da odstoje, ali ako baš ne možete da čekate, secite na parčad i uživajte.
Pročitajte celu vest