Пита с месом Састојци: 1 главица црног лука 500g млевеног меса по избору 500g кора за питу масноћа (уље) за пржење, со, бибер 3 јаја 1 чаша минералне воде Пита с месом Припрема:На масти/уљу пропржите ситно исецкану главицу црног лука. Кад се лук зацакли, додајте млевено месо. Месо пржите док не промени боју и не уври сва течност коју је месо пустило.   Обавезно мешајте с времена на време, а при крају пржења додајте со и бибер. Пита са месом је укуснија ако је лепо зачињена, али опет, укуси се разликују па ви зачините по свом, мање или више. Укључите рерну да се загрева на 200 степени. Пита с месом Пребројте коре па их поделите на жељени број делова. Паковање које ја овде купујем садржи 25 танких кора па сам их поделила на 5 делова, а пропржено месо на 4 дела. (Коре су иначе турске, а намењене су пре свега за прављење баклава, али одличне су и за пите, само не посипам сваку кору месом, као што то може када користите дебље коре.) Подмажите масноћом тепсију у којој ћете пећи питу. Прву кору пресавијте на пола и ставите у подмазану тепсију, а затим на исти начин, пресавијене на пола, поређајте и остале коре из прве гомиле. Последњу кору поспите четвртином пропрженог меса. Поновите поступак са корама из следеће гомиле, другом четвртином меса и тако редом док не утрошите сво месо и коре.  Оштрим ножем исећи питу на коцке жељене величине. Пита с месом Миксером умутити јаја да запене. Додати прстохват соли и чашу минерлане воде и мутити још мало. Прелити исечену питу тако да буде равномерно заливена умућеном смесом. По жељи, смесу можете обогатити и киселим млеком/павлаком.  Питу пећи у средини згрејане рерне 30 минута па температуру смањити на 100 степени и пећи још 10 минута.  Пита с месом
Pročitajte celu vest