Jedna nova pizza koja spaja slano i slatko, s primesom blago kiselog, potpuno nas je oduševila. Probajte je i nećete ostati ravnodušni. TESTO:400 g mekog brašna20 g svežeg kvascamalo šećera i solimalo uljapo potrebi mlake vodeNADEV:paradajz pelatšunkagauda sir3 koluta ananasa iz konzerveoriganoPRIPREMA:Od svih sastojaka umesiti testo koje se ne lepi za ruke. Pokriti ga prianjajućom folijom, utopliti krpom i ostaviti na toplom mestu od 1-2 časa da se količina udvostruči.Nadošlo testo rastanjiti rukama na uljem podmazanom okruglom plehu za pizzu.Preko testa staviti pelat, narendati polovinu sira, te poredjati šunku. Preko šunke dodati drugu polovinu narendanog sira. Sve posuti origanom i peći u rerni zagrejanoj na max.Pečenu pizzu odmah ukrasiti ananasom i servirati.
Pročitajte celu vest